Scholengemeenschap Maho gemotiveerd om te gaan stemmen

Scholengemeenschap Maho gemotiveerd om te gaan stemmen

Christine Karijoleksono, docent en decaan van scholengemeenschap MAHO (SGM) vindt het bijzonder dat zij als school van het district Saramacca bezocht zijn geworden door de Commissie Voorlichting Verkiezingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. SGM werd vorige week woensdag aangedaan door de commissie. Volgens de docent heeft de school ook heel wat kiesgerechtigden, die dan ook voor het eerst gaan stemmen. “ Het is een prachtig initiatief van de commissie om ook deze doelgroep te kunnen spreken en het ze duidelijk te maken waarom ze eigenlijk moeten gaan stemmen.”

Karijoleksono vindt het heel belangrijk dat de kiesgerechtigden worden gemotiveerd om hun persoongegevens tijdig te controleren op juistheid. Als boodschap geeft zij aan het kiezersvolk mee om zeker te gaan stemmen. “Laat je stem horen. Zo alleen kan je zeggen of aangeven wat je wilt. Wij allen zijn medeplichtig aan het gevoerd beleid in Suriname en ik denk dat we een beter Suriname willen hebben.”

Sholange Kromokarijo, student SGM zegt dat de gegeven informatie haar heel goed heeft bereikt. Als first time voter zat zij met enige onduidelijkheid over de gang naar de stembus. Na de voorlichting is zij veel meer te weten gekomen en niets zal haar weerhouden om haar stem uit te brengen.

Voor student Vanessa Elskamp was deze motivatie sessie meer dan welkom, omdat zij in eerste instantie niet van plan was om te gaan stemmen. Zij is nu bewust hoe belangrijk het is om te gaan stemmen en kan met zekerheid zeggen dat zij een bewuste keus zal maken door te gaan stemmen op 25 mei.

Jutta Soekarnsingh van de Commissie Voorlichting geeft aan dat besloten werd om tijdens de Wettelijke ter inzagelegging te starten met een scholentour in stad en district. Dit met als doel om zoveel als mogelijk de first -en second time voters te betrekken. Hiermee wordt ook beoogd om de informatie zoveel als mogelijk te verspreiden, zodat het groter publiek wordt bereikt om hun persoonsgegevens te controleren.

De landelijke scholentour is gestart op Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT), Commewijne, gevolgd door het Imeao (Nickerie),het Pedagogisch Instituut Nickerie en de Avond Middelbare Technische Opleidingen (AMTO) aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat.De scholentour wordt afgesloten op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap.