Samenwerking Biza en UNDP verkiezingen 2020 beklonken

Samenwerking Biza en UNDP verkiezingen 2020 beklonken

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is wederom een samenwerking aangegaan met the United Nations Development Program (UNDP). Deze samenwerking betreft capaciteitsversterking bij de voorbereiding van de algemene vrije en geheime verkiezingen die worden gehouden in mei 2020.

“Suriname heeft een goede reputatie als land dat eerlijke en vrije verkiezingen houdt. Die naam willen wij behouden, maar wij willen ook de organisatie van de verkiezingen verbeteren”, zegt minister Mike Noersalim. De ondertekening heeft op maandag 25 maart plaatsgevonden in de vergaderzaal van de minister.

De overeenkomst is ondertekend door minister Noersalim en de vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Alexis Armstrong. Armstrong onderstreept de goede reputatie die Suriname heeft als verkiezingsorganisator. “Democracy cannot survive, cannot thrive without free and fair elections. The UN in a whole and in this particular sense, the UNDP values the principles of democracy and therefore it is an opportunity for us to support a country that has committed itself to the principles of democracy.”

Gedurende het samenwerkingsverband wordt specifiek voorzien in capaciteitsversterking, voorlichting en met name verkiezingsvoorlichting, betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld, alsook de ontwikkeling van een gedragscode voor politieke partijfinanciering. De overeenkomst eindigt in december 2020. “Capaciteitsversterking is iets dat wij nodig hebben en ook in de nabije toekomst kunnen gebruiken”, aldus minister Noersalim.