Biza en dc’s overleggen over colportagewerkzaamheden

Biza en dc’s overleggen over colportagewerkzaamheden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft maandag ;de achtste plenaire vergadering gehouden met de districtscommissarissen en hun staf. Het doel was om te komen tot eenduidige afspraken over het aanwerven en trainen van colporteurs.

Directeur Putridewi Amatsoemarto van Binnenlandse Zaken zegt dat de aanwerving van de colporteurs middels een sollitatieprocedure zal geschieden. De sollicitatieformulieren voor geïnteresseerden zullen beschikbaar zijn op alle districtscommissariaten. De colporteurs zijn belast met de distributie van de oproepingskaarten. “ Het gaat om de functies van hoofdcontroleur, controleur, de colporteur en ook de ressortleider. Van belang is wel dat deze functionarissen of reflectanten een beetje voorkennis moeten hebben van hun gebied, district of ressort of dorp. Ze moeten verder beschikken over een vervoersmiddel en een telefoon. Een pre is natuurlijk ook als ze enige ervaring hebben als het gaat om colportage werkzaamheden”.

Verder gaf de directeur tijdens dit overleg aan dat de oproepingskaarten per district van kleur zal verschillen. “Elk district heeft een eigen kleur oproepingskaart. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen. ”De oproepingskaarten zullen in de periode van 6 tot en met 18 april 2020 uitgeprint en afgegeven worden aan de vertegenwoordigers van de diverse districtcommissarissen. De werving en selectie van colporteurs gebeurt in de periode van 16 tot en met 18 maart 2020. De colportage werkzaamheden vangen aan op 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming hun oproepingskaart ontvangen te hebben.